What's your reaction?

Какво представляват UV геловете?

 В средата на осемдесетте години става популярна  ноктопластиката с UV гел, следвайки неимоверното развитие на ноктопластиката с течност и акрилен прах.

 Като цяло геловете са със слаб мирис до такива без мирис поради по-високия им вискозитет, който значително намалява изпаряването и мириса. Продуктите и услугите с UV гел осигуриха по-лесна техника на нанасяне, без да се налага смесване на материали.

Всички гелове съдържат „олигомери”, които представляват къси предварително образувани вериги от мономери. Една верига може да е създадена от близо 10 000 – 15 000 мономера.

 Тези преформени вериги създават плътна гел консистенция, която може да се нанесе с четка върху естествен нокът, върху удължител или да се изгради върху форма, след което да се полимеризира с UV светлина.

Как се извършва полимеризацията?

 Полимеризацията се извършва, когато гелът се изложи на UV светлина за предварително определено време при използване на специална UV или LED лампа. Трябва да следваме техническите препоръки на производителя. UV гел системите разчитат на UV светлина, която да достави енергията на техните инициатори. Инициаторите при UV гела се наричат „фото – инициатори” („фото” означава светлина). Тези фотоинициатори конвертират UV светлината в енергия. Тази енергия е необходима да задвижи процеса на полимеризация.

Кога трябва да работим с UV гел и кога с акрил?

Акрил поставяме при меки и гъвкави нокти. В този случай акрила ще направи по-здрава връзка с този тип нокти от гела и в същото време ще им даде повече устойчивост. При меките нокти има голяма вероятност гела да се отлепи от свободния край и при стрес занота на ноктопластиката. Геловете са най- подходящи за нормални към трърди, сухи нокти! Ако поставим акрил върху твърди нокти, има голяма вероятност клиента да счупи своята ноктопластика понеже акрил е по-твърд материал. Защо вероятноста от счупване е голяма? При поставянето на акрил върху твърд нокът ноктопластиката губи необходимата пластичност която дава здравината на ноктите освен апекса.

 Затова при такъв тип нокти е добре да поставяме гел, той ще им придаде повече пластичност и здравина. Много е важно да знаем, че използването на киселинни гелове не е препоръчително при меки и изтънени нокътни плочки, защото този тип гелове допълнително ще разядат и увредят ноктите.

Автор: Кристиян Младенов

Разгледайте гамата от UV гелове в сайта на Интеркозметика.

Ноктопластика с гел- Работа на наш курсист от базов курс “Изграждане с Гел”.

What's your reaction?

Коментирай

Copyright © 2024 by Axiomthemes. All rights reserved.